Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.12.2016

Vánoční Galavečer: Komora velkolepě uzavřela rok svých aktivit

Italsko-česká komora oslavila spolu se čtyřmi stovkami hostů v Žofínském paláci patnácté výročí svého vzniku. Za přítomnosti členů, partnerů a významných představitelů obou zemí proběhl večer plný emocí, který moderovali dvě známé televizní osobnosti, Michaela Šmídová a Emanuele Ridi.

„U příležitosti tohoto významného večera vám chci předat důležitý a výjimečný vzkaz: naše Komora vzkvétá,“ uvedl při svém zahajovacím proslovu předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli. „Letos je mnoho důvodů, proč můžeme být spokojeni. Přijali jsme českého premiéra (a vlastně i toho italského, vzhledem k víkendovým změnám v Itálii), ministry a další významné osobnosti. Počet členů se citelně zvýšil a obrat zahraničního obchodu mezi ČR a Itálií vzrostl během posledních dvou let o 20 procent. Máme to štěstí, že pracujeme v zemi, jejíž ekonomika patří k těm nejdynamičtějším v Evropě. Tuto zemi respektujeme a, dodal bych, že se cítíme být její aktivní součástí.“

I podle italského velvyslance v Praze, Alda Amatiho, byl rok 2016 pozitivní. “Rok 2017 bude ale více nepředvídatelný: růst bude o něco nižší a proběhnou parlamentní volby. Zaměříme pozornost italských institucí v ČR na regiony, kde se obměnili hejtmani i krajské správy. Musíme nastavit spolupráci, která se bude postupně rozvíjet příští čtyři roky. Bude tak nutné se zaměřit na potřeby jednotlivých regionů a vytvářet kontakty mezi podnikatelskými sdruženími i mezi samotnými firmami,” uvedl ve svém proslovu k hostům několik priorit na rok 2017 velvyslanec Amati.

Večera se zúčastnily čtyři stovky osob z řad členů Komory a pozvaných hostů ze světa české a italské politiky a byznysu. Jak je již tradicí, hlavním momentem večera bylo předání Zlatých odznaků Italsko-české komory. Letos byl vyznamenán italský velvyslanec Aldo Amati za „uznání a neustálou pomoc vynaloženou od začátku mandátu v Praze ve prospěch Italsko-české komory a celé italské podnikatelské komunity.  Za velkou pozornost věnovanou podnikatelským tématům a za mimořádný rozvoj ekonomické diplomacie mezi ČR a Itálii.“ Vyznamenán byl také starosta MČ Praha 1 Oldřich Lomecký, a to „za osobní nasazení prokázané během jeho mandátu v čele Prahy 1 a za neustálý rozvoj historického centra Hlavního města Prahy. Za stálou podporu a přátelství věnované italské podnikatelské komunitě v Praze.“

Na vánočním Galavečeru nechyběla ani solidarita. Komora předala italskému velvyslanci Amatimu symbolický šek v hodnotě 1,2 milionů korun na pomoc oblastí střední Itálie zasažených zemětřesením. Prostředky, které budou převedeny na Úřad Civilní obrany, byly vybrány v rámci veřejné sbírky pořádané Italsko-českou komorou za podpory Italského velvyslanectví v Praze. Komora předala také finanční dar Laboratoři imunoterapie Akademie věd ČR, kterou vede dr. Luca Vannucci.

Večer byl uspořádán za podpory hlavních partnerů UniCredit Bank Czech Republic & Slovakia e Generali CEE Holding , main sponsor Renomia a sponzorů Bolton Czechia, Brembo Czech, Nová Mosilana, Ferrero Česká, Brazzale Moravia, BS&P Czech Republic, Iveco Czech Republic, Leaseplan Czech Republic, Mazars, JKJ Investment, Sales Field Force, Siad  Czech, Tecnocap, Total Česká republika e Imofa e Tribase Networks.

Komora děkuje za podporu také MČ Praha 1, společnostem Karlovarské minerální vody, La Fattoria, De Longhi Praga, Paul's Bohemia Trading, Italia Arte Fest, Sardegna Travel, WIC Prague, Harazym.com, Immobiliare Karlův Most e il coro I Piccoli Musici.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Adam-Costey, Josef Mašek

 
Loading…