Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.05.2022

Vedení Italsko-české komory navštívilo Zlínský kraj

Vedení Italsko-české obchodní a průmyslové komory navštívilo společně s italským velvyslancem Maurem Marsilim a europoslankyní Martinou Dlabajovou Zlínský kraj, kde se setkalo se špičkami místních institucí a členskými firmami.

Vedení Komory jednalo ve čtvrtek 26. května s hejtmanem Zlínského kraje Radimem Holišem a s primátorem krajského města Jiřím Korecem, se kterými mluvilo o možnostech spolupráce a o ekonomických plánech obou samospráv. „Zlínský kraj připravuje strategickou průmyslovou zónu, kam chce přitáhnout nové firmy a investice a zlínský magistrát pak chystá řadu PPP investic, pro které hledá i partnery ze zahraničí,“ uvedl předseda Komory Danilo Manghi. „Do budoucnosti tak vidíme velké příležitosti a synergie,“ dodal. Následující den italská delegace jednala s Krajskou hospodářskou komorou, kde se setkala s místními firmami, jež mají zájem o spolupráce s italskými podniky či o vstup na italský trh.

Hospodářská historie Zlínského kraje je silně poznamenaná osobností podnikatele v obuvnictví Tomáše Bati. O jeho ideální dědictví se stará nadace Tomáše Bati, v jejímž sídle komorovou delegaci přivítal Marco Farnetani, generální ředitel společnosti Baťa a.s.. „V regionu je stále přítomná velká filozofie práce, která patří k dědictví Tomáše Bati,“ uvedl předseda Manghi.

Během návštěvy se vedení Komory setkalo s členy a navštívilo závod jedné z členských firem, Zlin Aviation. „Cílem naší Komory je více proniknout do oblasti, rozšířit členskou základnu a posílit spolupráce,“ dodal předseda Manghi.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Jiří Balát

Loading…