Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.10.2020

Velký liberační balíček – nově

Ministerstvo financí prodloužilo těm podnikatelům, jejich činnost byla bezprostředně omezena vládním nařízením ze dne 12.10.2020 (jako jsou restaurace, bary, kluby, kongresy, muzea, divadla, kina, výstavní plochy, galerie, fitnessy, bazény, wellness centra..) platnost daňových úlev představených v rámci jarních liberačních balíčků do konce roku (do 31.12.2020) a rozšířilo je o další.

NOVINKA

  • Odložení daňových povinností a nově automaticky odložení všech úhrad DPH, daní z příjmů a silniční daně, k jejichž splatnosti došlo v období nouzového stavu. Stačí, aby podnikatelé Finanční správě zaslali oznámení, že splňují podmínky generálního pardonu ministryně financí, a to i emailem.
  • Institut zpětného uplatnění daňové ztráty- pokud tedy poplatník již dnes očekává za zdaňovací období roku 2020 daňovou ztrátu, bude si moci o tuto ztrátu zpětně snížit svůj základ daně za zdaňovací období roku 2019 a finanční úřad mu prostředky vyplatí přednostně.

 

PŘEDCHOZÍ OPATŘENÍ:

Připomínáme, že další mimořádná opatření z předchozích liberačních balíčků https://www.camic.cz/cs/news/vlada-schvalila-liberacni-danovy-balicek/  zůstávají v platnosti, nebo budou prodloužena tak, aby pokryla i stávající situaci:

  • Plošné prominutí správního poplatku za podání žádostí na finanční či celní úřad.
  • Plošné prominutí DPH na bezúplatné dodání základních ochranných prostředků, u nichž vznikla povinnost přiznat daň v období od října do prosince. To zahrnuje zejména následující situace jako bezúplatné dodání zboží zdravotníkům atd. (ochranné pomůcky, hygienické gely…)
  • Individuálně lze dále využít i nejčastější individuální nástroje, které daňové zákony dlouhodobě upravují za účelem zohlednění individuální tíživé situace na straně daňových subjektů jako je: možnost žádat o posečkání daně či rozložení její úhrady na splátky, možnost požadovat snížení či zrušení záloh, možnost žádat prodloužení vybraných lhůt či jejich navrácení v předešlý stav, možnost žádat o individuální prominutí úroků z prodlení, penále a pokuty za nepodání kontrolního hlášení.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: mfcr

Loading…