Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.08.2018

Vespa dostane elektronický pohon

Trendy v osobní dopravě jsou neúprosné a dotýkají se i ikonických značek. Společnost Piaggio oznámila, že světoznámý model skútru Vespa dostane elektronický pohon.

Nový druh Vespy s elektromotorem bude vyráběn v historickém závodě v Pontedeře, kde byla v roce 1946 zahájena výroba prvního modelu známého italského skútru. Nová elektronická Vespa bude mít dojezd zhruba sto kilometrů a k naplnění “elektronické nádrž” budou potřeba čtyři hodiny. Elektronický motor zaručí kontinuální vákon 2kw a nárazový výkon 4 kw. Jezdecké vlastnosti by tak měly být podobné benzínovému skútru v provedení spalovacího motoru o objemu 50 kubických centimetrů.

“Ceny nového skútru budou v soulady s cenami Vesp ve vyšším provedení, jež jsou aktuálně na trhu” uvedla společnost. Nový skútr bude možné objednávat na stránkách Piaggio již od října, k plnému vstupu na trh dojde na konci letošního roku. Nová Vespa s elektronickým pohonem nemá být jen model pro fajnšmakery této italské značky. Podle společnosti Piaggio, elektrické skútry mohou být jednou z odpovědí na výzvu udržitelného způsobu dopravy ve velký světových aglomeracích. Nižší emise a menší rozměry ve srovnání s auty jsou hlavními konkurenčními výhodami skútrů.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: wikimedia

Loading…