Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.03.2018

Většina nejdynamičtějších italských malých a středních firem podniká v průmyslu

Nejdynamičtější italské malé a střední firmy rostly i v průběhu hospodářské krize. Ukazuje to žebříček Top 500 malých a středních firem, který sestavila ekonomická příloha deníku Corriere della Sera ve spolupráci s agenturou ItalyPost.

V posledních šesti letech (2010-2016) nejdynamičtější italské malé a střední firmy (20 až 120 milionů eur obratu) rostly v průměru o sedm procent ročně. Jednalo se při tom o období, kdy Itálie procházela hospodářskou recesí. V roce 2016 tak tyto firmy vykázaly celkové příjmy v hodnotě 22 miliard eur. Těmto firmám se dařilo také držet zhruba deseti procentní hrubý zisk. „Většinou tyto firmy nemají dluhy, ba naopak téměř vždy mají k dispozici velice slušnou likviditu a disponují i vysokou kapitalizací, takž jsou schopny financovat investice z vlastních prostředků,“ uvádí autoři studie.

Většina nejdynamičtější malých a středních firem podniká v průmyslu. Více než stovka těchto podniků je aktivní ve výrobě strojů a dopravních prostředků. Dalšími významnými odvětvími jsou textilní a oděvní průmysl, potravinářství či chemický a farmaceutický průmysl. V oblasti služeb vede velkoobchod, služby podnikům a doprava. Není překvapivé, že drtivá většina nejdynamičtějších podniků, a to 397 z 500, působí na severu země.

Zdroj: http://www.italypost.it

Zdroj fotografie: Italypost

Loading…