Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.02.2017

Většina výroby italských potravin a vín s chráněným původem jde na export

Italské potraviny a vína s chráněným původem slaví v zahraničí velké úspěchy. Ukazuje to Zpráva o výrobě potravin a vín DOP, IGP a STG ) ústavu Ismea a nadaci Qualivita.

Celková výroba italských potravin a vín s chráněným původem vzrostla o 2,6 procent na 13,8 miliard eur. Toto odvětví tak představuje zhruba desetinu italské potravinářské výroby a známkou chráněného původu se může pochlubit přes osm set italských potravin a vín. Drtivá většina výroby končí v zahraničí: vývoz tohoto zboží dosáhl hodnoty 7,8 miliard eur a vzrostl o bezmála deset procent. Chráněné potraviny a vína představují tak pětinu celkového potravinářského exportu. „Tyto výsledky jsou impulzem k tomu, abychom pokračovali po cestě garantované kvality italských potravin a ochrany spotřebitele,“ uvedl k údajům předseda nadace Qualivita Cesare Mazzetti.

Celému odvětví jednoznačně vévodí vína. Výroba vín s certifikovaným původem dosáhla hodnoty 7,4 miliard eur (+5,8%) a známkou chráněného původu se může honosit zhruba pět set vín. Ochraně podléhají také tři stovky potravin, jejichž výroba dosáhla 6,35 miliard eur a klesla o 1,5 procent. Vývoz samotných potravin ale vzrostl o bezmála 17 procent na zhruba tři miliardy eur.

 

Zdroj: www.ismea.it

 

Zdroj fotografie: Qualivita

 

Loading…