Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.04.2019

Vivendi složila zbraně v boji proti vedení TIM

V boji mezi hlavními akcionáři italského mobilního operátora TIM byla napsána nová kapitola. A tentokrát se jedná o částečné usmíření.

Na valné hromadě navrhl největší akcionář, francouzská společnost Vivendi, stažení hlasování o odvolání vrcholného managmentu. Návrh na odvolání vedení při tom podali samotní Francouzi. Valná hromada s návrhem samozřejmě souhlasila téměř sto procenty hlasů. Současné vedení mobilního operátora, počínaje předsedou představenstva Fulviem Contim a CEO Luigim Gubittosou, bylo jmenováno na popud investičního fondu Elliott, který proti Francouzům vytvořil uskupení dalších středně-velkých, italských i zahraničních, investorů. Americký fond tehdy vyhodil ze správní rady právě nominanty Vivendi, která drží zhruba čtvrtinu kapitál.

Vivendi si přeje, aby správní rada lépe reflektovala složení akcionářské základny a byla vedena transparentním a inkluzivním způsobem," uvedla ve svém komuniké francouzská společnost. Uspokojení s nenadálým klidem zbraní vyjádřil nejvyšší managment a také fond Elliott, který pléduje za „konstruktivní dialog" se svými francouzskými soky.

Zdroj: it.reuters.com

Zdroj fotografie: Tim

 

Loading…