Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.01.2022

Vláda pozastavila program Antivirus B

Vláda ČR rozhodla, že od 1. ledna 2022 pozastaví podpůrný program pro firmy Antivirus B.

Program Antivirus B poskytoval příspěvky na výdaje na personál firmám, jež se nachází v dočasných problémech v souvislosti s epidemií covidu-19. Program obnovila předchozí vláda Andreje Babiše. Stávající vláda rozhodla, že program nebude po 31. prosince pokračovat. Firmy tak mají právo na příspěvek za měsíce listopad a prosinec. „Pamatujeme na pomoc firem, ale musí být efektivní, smysluplná a cílená,“ prohlásil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Firmy stále čekají také na zveřejnění výzev k programům v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu – Covid 2021 a Covid Nepokryté náklady. Na podporu z programů mají nárok firmy, které zaznamenaly pokles příjmů o alespoň 30 procent.

Od poloviny ledna chce vláda výrazně posílit testování ve firmách. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka by firmy měly testovat na přítomnost covidu-19 své zaměstnance dvakrát týdně. Do testování by měli být nově zahrnuti i zaměstnanci, kteří jsou naočkovaní nebo prodělali před maximálně 180 dny nemoc covid-19. Vláda projedná opatření v příštích dnech i se sociálními partnery.

Zdroj: ct24.ceskatelevize.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…