Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.10.2020

Vláda přijala nová omezení ekonomických aktivit

Vláda České republiky přijala ve čtvrtek 8. října nová omezení podnikatelských aktivit za účelem zabránit dalšího šíření nákazy koronavirem. Opatření budou platit příštích 14 dní.

Ode dneška, pátku 9. října, musí zůstat zavřená všechna vnitřní sportoviště, a to včetně fitness center, saun a bazénů. Je možné provozovat sportovní aktivity ve vnějších prostorech ve skupinách s maximálně 20 osobami. Ode dneška musí restaurace, bary, hospody a obdobné provozy zavírat ve 20 hodin. Maximální počet lidí u jednoho stolu byl snížen na 4 a na 2 v případě restaurací v obchodních centrech. Ty také musí vypnout wifi síť.

Od pondělí budou zakázány kulturní a sportovní akce, kongresy a mítinky s více než deseti osobami. Jedinou výjimkou jsou pracoviště, i když firmy byly vyzvány, aby  přešly na home office, svatby a pohřby, kterých se může účastnit maximálně 30 osob.

Nová opatření kritizovaly podnikatelské svazy. Česká komora fitnessu, jež je členem Italsko-české komory, si postěžovala, že zákaz aktivit byl vyhlášen jen s minimálním předstihem. Asociace restaurací žádají, aby vláda nahradila tomuto odvětví škody.

 

Zdroj: https://www.vlada.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…