Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.02.2021

Vláda prodloužila program Antivirus do konce dubna

Co se změní?

MPSV zohlednilo pravidla Evropské komise pro podporu hospodářství členských států při s šíření koronavirové nákazy. Dojde ke zvýšení limitu čerpání všech státních podpor včetně programu Antivirus jedním zaměstnavatelem z 800 000 EUR na 1,8 mil. EUR, což dle aktuálního kurzu odpovídá navýšení možnosti poskytnout takovéto podpory v souhrnné výši až 46 521 000 Kč.

V praxi to znamená, že příspěvek v režimu Antivirus Plus, který je poskytován uzavřeným provozům, bude moci být poskytnut po delší dobu a širšímu okruhu zaměstnanců.

Příspěvek bude nadále poskytován jen na ty zaměstnance, jejichž pracovní poměr ke dni podání měsíčního vyúčtování vyplacených náhrad mezd trvá alespoň tři měsíce.

Tato podmínka zamezí vzniku nových pracovních poměrů vytvořených zaměstnavatelem výhradně za účelem získání příspěvku. V tomto případě se jedná o reakci na praktické poznatky některých pracovišť Úřadu práce České republiky a snahu Ministerstva práce a sociálních věcí ještě více zefektivnit poskytování prostředků státního rozpočtu.

 

Zdroj: www.mpsv.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…