Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.10.2020

Vláda schválila nové úlevy pro firmy, kterých se dotkla vládní nařízení

Vláda ČR schválila na svém zasedání ve středu 14. října první úlevy pro firmy, kterých se dotkla nová opatření proti epidemii. Jedná se o podnikatelské subjekty, jejich převážnou aktivitou je pohostinství, sport a fitness, kulturní aktivity nebo pořádání kongresů a veletrhů.

Ministerstvo financí odpustí úroky z prodlení za zálohy na dani z přidané hodnoty, dani z příjmu fyzických i právnických osob či na silniční dani za měsíce říjen, listopad a prosinec. Podmínkou je řádné uhrazení daní do konce roku. Pro odpuštění úroků je nutné oznámit Finančnímu úřadu skrze čestné prohlášení, že subjekt splňuje podmínky pro odpuštění úroků.

Ministerstvo průmyslu a obchodu obnoví program Covid Nájemné, který bude mít k dispozici 1,2 miliard korun. Firmy, které postihla vládní opatření, budou moci zažádat o proplacení padesáti procent nájmů zaplacených ve třetím čtvrtletí. V novém programu již nebude nutné, aby majitel poskytl slevu. Program má být spuštěn do konce října a příjem žádostí trvat nejméně měsíc, uvedl místopředseda vlády Karel Havlíček.

Schváleno bylo také zvýšení příspěvku z programu Antivirus A. Od prvního října firmám, kterých se dotkla vládní opatření, bude proplaceno sto procent náhrady zaměstnanci, který musel zůstat doma, a to do výše 50.000 korun měsíčně na osobu. U zaměstnanců v karanténě bude i nadále propláceno 80 procent náhrady mzdy. Program Antivirus A bude prodloužen do konce roku.

 

Fonte: https://www.vlada.cz

Fonte fotografia: vlada.cz

Loading…