Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.07.2020

Vláda schválila program Covid Ubytování

Vláda ČR schválila v pondělí 20. července program odškodněni Covid Ubytování pro hotely a další obdobná zařízení. Program, který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, bude spuštěn pravděpodobně v srpnu, po notifikaci Evropské komisi.

Program je určen hotelům, penzionům, kempům a dalším ubytovacím zařízením.“Program se nevztahuje na Airbnb,“ prohlásila ministryně Klára Dostálová. Ubytovací zařízení tak budou moci zažádat o podporu za období od 14. března do 25. května (72 dní), kdy musela zůstat uzavřená kvůli nařízení vlády. Podpora je variabilní, jde od 330 korun za pokoj a den nucené uzavírky pro 5 a 4 hvězdičkové hotely po 100 korun za místo a den uzavírky pro kempy, turistické ubytovny a chatové osady. Podpora může být krácena zařízením, jež zůstala v posledních dvou letech zavřená na delší dobu. Žadatelé nesmí mít dluhy vůči státu a zdravotním pojišťovnám.

Podpora z programu Covid Ubytování lze kombinovat s podporou z jiných programů, například Antivirus či Covid Nájemné, do zvýšené maximální výše přímé podpory, kterou určuje dočasný rámec EU, a sice do 800 000 eur. Podpora bude naopak krácena o částky vyplacené na bonusech pro OSVČ či malé společnosti. Subjekty, jež přijmou podporu, se budou muset zavázat, že po státu nebudou vymáhat náhradu škody.

Typ ubytovacího zařízení Částka dotace
Hotel, NLZ (nestátní lázeňská zařízení) ***** 330 Kč
Hotel, motel, botel, NLZ **** 330 Kč
Hotel, motel, botel, NLZ *** 300 Kč
Hotel, motel, botel, NLZ** 200 Kč
Hotel, motel, botel, garni NLZ* 200 Kč
Hotel Garni 250 Kč
Penzion 200 Kč
Kemp 100 Kč
Chatová osada 100 Kč
Turistická ubytovna 100 Kč

 

 

Zdroj: www.ceskenoviny.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…