Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.11.2021

Vláda souhlasila s obnovením programu Antivirus B

Česká vláda v pondělí 29. listopadu obnovila účinnost programu na pomoc firmám Antivirus B. Programy Antivirus budou aktivní nejméně do konce února příštího roku.

Podmínky programu Antivirus B jsou podobné jako na jaře. V rámci programu stát vyplatí až 60 procent mzdy, a to do maximální výše 29.000 korun měsíčně, zaměstnancům, kteří kvůli problémům souvisejících s epidemií covid-19 jsou doma na překážkách ze strany zaměstnavatele. Žádosti budou i nadále zpracovávat Úřady práce. Zůstává aktivní Antivirus A, skrze který stát přispívá na mzdy zaměstnanců v izolaci.

Trvání obou programů bylo prodlouženo do 28. února 2022. Antivirus B je platný zpětně od 1. listopadu. Oba nástroje ale budou vládě k dispozici do konce evropského dočasného rámce, a sice do 30. června 2022. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová uvedla, že ještě není možné používat kurzarbeit schválený v létě, protože opatření nemá notifikaci od Evropské komise.

„Program Antivirus se v minulosti osvědčil, ochránil už přes milion pracovních míst,“ uvedla Maláčová. Podle statistik ministerstva stát vyplatil zhruba 74.000 firmám na příspěvcích v programech Antivirus A,A+ a B přes 50 miliard korun.

Zdroj: www.mpsv.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…