Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.11.2016

Vlašská kaple: druhá etapa restaurátorských pracích začala

Oprava vnějšího pláště Vlašské kaple v Karlově ulici v Praze skončila. Na tiskové konferenci, jež proběhla v pondělí 31. října, to oznámil italský velvyslanec v Praze Aldo Amati.

Restaurátorské práce na historické budově italské komunity v Praze začaly v červenci letošního roku. V první části prací proběhla kompletní rekonstrukce fasády, střechy a barokního vstupního portálu do kaple. V druhé fázi má být provedena rekonstrukce interiérů, a to včetně vzácných barokních freskových maleb. „Vlašská kaple je architektonickým a uměleckým klenotem v srdci Prahy,“ poukazuje v rozhovoru pro CamicNet Alessandro Battaglia, jednatel společnosti AhRCOS s.r.o., která zajišťuje restaurátorské práce na kapli.

Konec všech restaurátorských prací se očekává v druhé polovině příštího roku. Celkové náklady na rekonstrukci se mají vyšplhat na 900.000 eur. Část prostředků poskytlo díky intervenci velvyslance Amatiho italské Ministerstvo zahraničí. Další prostředky poskytly soukromé subjekty, mezi kterými jsou i členové Italsko-české komory AhRCOS, Brembo Czech, Generali CEE Group a SIAD. Dále italský velvyslanec poděkoval Ministerstvu kultury ČR, Magistrátu Hlavního města Prahy, Městské části Praha 1, Apoštolskému exarchátu Řeckokatolické církve.

Pro více informací o rekonstrukci Vlašské kaple:www.camic.cz

Zdroj: Camic

Zdroj Fotografie: Ambasciata d'Italia a Praga

Loading…