Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.07.2019

Vlastnická struktura nové Alitalie má být známá do 15. července

Investoři do obnovené Alitalie mají čas na podání závazné nabídky do 15. července. Uvedl to italský místopředseda vlády Luigi di Maio při setkání s představiteli odborů.

Italská vláda, skrze veřejného dopravce Italské dráhy (Ferrovie dello Stato), stále hledá minoritní soukromé akcionáře, již by doplnili kapitál letecké společnosti Alitalia. Hlavní slovo v nové vlastnické struktuře bude mít evidentně stát: 35 procent kapitálu odkoupí dopravce Italské dráhy, jež jsou ve vlastnictví státu, a další 15 procent kapitálu bude ve společnosti držet italské Ministerstvo financí. Transformací v kapitál tak letecká společnost částečně splatí překlenovací úvěr v hodnotě 900 milionů eur, který ji poskytl stát a zabránil tak jejímu kolapsu.

Co se týče soukromých investorů, potvrzená je zatím účast amerických aerolinek Delta Airlines, jež budou mít v Alitalia maximálně 15 procent akcií. Ostatních 35 procent kapitálu je stále k mání. Zájem zatím projevili římský podnikatel Claudio Lotito, stavební skupina Toto a kolumbijská letecká společnost Avianca. Účast na záchraně Alitalie naopak odmítla skupina Atlantia, která je v ostrém sporu s italskou vládou ohledně zřícení mostu Morandi v Janově. Místopředseda vlády di Maio odborovým centrálám zaručil, že diskuze o novém podnikovém plánu Alitalie začnou až poté, co bude známa nová vlastnická struktura společnosti.

Zdroj: www.mise.gov.it

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…