Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.05.2017

Volkswagen Maraton Praha 2017: deset tisíc běžců na startovací pásce

V neděli 7. května proběhl v Praze běh Volkswagen Maraton Praha 2017. Pražský maraton, který jež tradičně pořádá společnost Prague International Marathon (PIM), člen Italsko-české komory, i letos odstartoval ze Staroměstského náměstí.

Běhu, který dorazil již do svého 23. ročníku, se zúčastnilo přes deset tisíc běžců, již přicestovali do Prahy z 88 zemí světa. Další tisíce běžců se pak účastnily dalších závodů, jež se uskutečnily spolu s maratonem. Jedná se například o Rodinný běh DM, který proběhl v sobotu 6. května v pražském parku Stromovka. „Staroměstské náměstí má bohužel omezenou kapacitu a spolu s maratonci, diváky a turisty už na něm bylo zcela plno,” uvedl k oddělení běhu od maratonu Tomáš Mirovský, koordinátor závodů PIM. Pražský maraton se může pochlubit zlatou značkou Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF) a podstatně přispívá k dobrému jménu Prahy ve světě běhu. „Praha se stala běžeckým velkoměstem i ve světovém měřítku a vzhledem k současné popularitě tohoto sportu je to něco, na co můžeme být pyšní,“ řekla k práci Prague International Marathonu v české metropoli primátorka Adriana Krnáčová.

Také v Praze se závodní časy přiblížily k dvěma hodinám. Vítěz maratonu, etiopský běžec Gebretsadik Abraha, uběhl maraton za dvě hodiny a osm minut. Mezi ženami zvítězila keňská atletka Valary Aiyabai s časem 2:21:57. I další stupínky pódia vítězů obsadili atleti a atletky z Etiopie. „Jsem nadšený, že se nám opět podařilo ukázat, že v Praze se prostě běhá rychle,“ uvedl k výkonům prezident PIM Carlo Capalbo.

Další závod pořádaný PIM v Praze  bude O2 Pražská štafeta 4x5, v rámci kterého se ve čtvrtek 15. června poběží také Total Chambers Cup 2017. Závodu se zúčastní i Italsko-česká komora a týmy jejích členů.

 

Pro více informací o Total Chambers Cup 2017: www.camic.cz

 

Zdroj fotografie: RunCzech

Loading…