Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.01.2019

Vyhlídky italského zpracovatelského průmyslu zůstávají nejisté

Vyhlídky italského zpracovatelského průmyslu do nového roku zůstávají nejisté. Ukazuje to Index nákupčích manažerů (PMI), který sestavuje mezinárodní společnost IHS Markit na základě hodnocení manažerů pro nákupy průmyslových firem.

Hodnota indexu zůstala v prosinci pod hodnotou 50 bodů, která ukazuje na expanzivní konjunkturu. Index se poprvé dostal pod tuto hranici v listopadu a pokles pokračoval i v posledním měsíci roku, kdy index dosáhl 48,6 bodů. Podle výsledků výzkumu, je pokles způsoben postupným snižováním objemu nových zakázek. S tím také souvisí pokles výroby zpracovatelského průmyslu. Naopak zaměstnanost stále lehce roste.

K zpomalování v zpracovatelském průmyslu doházelo postupně v průběhu druhého pololetí loňského roku. "Italské firmy mají i nadále potíže získávat nové zakázky, a to je v jasném protikladu vůči začátku roku 2018, kdy odvětví procházelo obdobím silného růstu," uvádí Andrew Harker, associate director ve společnosti IHS Markit. Podle hodnocení firem nelze ani doufat ve výrazný obrat trendu v příštích měsících.

Zdroj: www.markiteconomics.com
Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…