Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.07.2017

Výroba českého automobilového průmyslu rostla i v první polovině letošního roku

Výroba českého automobilového průmyslu i nadále roste. Uvádí to statistiky zveřejněné Asociací automobilového průmyslu v ČR.

V prvních šesti měsících letošního roku bylo vyrobeno zhruba 756 tisíc automobilů, což je o pět procent více než v prvním pololetí loňského roku. Výrobu táhla automobilka Škoda Auto, kde bylo vyrobeno zhruba 460 tisíc automobilů, o 13,5 procent více než v roce 2016. Výroba automobilky Hyundai zůstala stabilní na 189 tisících vozů, zatímco ze závodu konsorcia TPCA sjelo 108 tisíc automobilů, o patnáct procent méně než v roce 2016. „Vzhledem k zájmu o naše výrobky na klíčových trzích očekávám dobrý vývoj i ve druhém pololetí roku 2017,” uvedl předseda asociace Bohdan Wojnar.

Pozitivní vývoj zaznamenala i další odvětví českého automobilového průmyslu. Například výrobce autobusů Iveco Bus z Vysokého Mýta, člen Italsko-české komory, vyrobil v prvních šesti měsících roku 2067 vozů, o pět procent více než v loňském roce. Do zahraničí pak bylo prodáno 2241 autobusů Iveco, o dvanáct procent více ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Iveco Bus tak směřuje v roce 2017 k dalšímu rekordu výroby.

Zdroj: www.autosap.cz

Zdroj fotografie: Camic

 

Loading…