Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.01.2020

Výroba italský obráběcích strojů a robotů dosáhla 6,4 miliard eur

Italská výroba obráběcích strojů a zařízení se musí vyrovnat s prudkým poklesem domácího trhu. Ukazují to údaje zveřejněné sdružením výrobců obráběcích strojů Ucimu.

Podle údajů sdružení, celková hodnota výroba italských obráběcích strojů činila v loňském roce 6,4 miliard eur. To je o zhruba pět procent méně než v rekordním roce 2018. Na vývoji se podepsalo výrazné oslabení domácího trhu. Italští výrobci prodali doma stroje v hodnotě 2,9 miliard eur, což je o osm procent méně než v roce 2018. Celková domácí poptávka po obráběcích strojích klesla o sedm procent na 4,8 miliard eur. Na vývoji domácí poptávky se negativně promítly legislativní změny v odpisech při pořízení strojního zařízení. „Proces strojové obnovy italského zpracovatelského průmyslu a digitální transformace výrobních jednotek se ale nevyčerpal,“ je přesvědčen předseda Ucimu, Massimo Carboniero. Podle předpovědí Ucimu by v letošním roce měla italská výroba spíše stagnovat

Většina výroby italských obráběcích strojů ale putuje do zahraničí. V loňském roce italské firmy prodaly na zahraničních trzích stroje a zařízení v hodnotě 3,6 miliard eur, což je o dvě procenta méně než v roce 2018. Největším trhem byly Spojené státy, následuje pak Německo, Čína a Francie. Za mírným poklesem na zahraničních trzích stojí zřejmě zpomalení v automobilovém průmyslu a na některých velkých trzích, jako je Německo či Čína.

Zdroj: www.ucimu.it

Zdroj fotografie: Ucimu

Loading…