Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.09.2017

Výroba Iveca Bus se zvýšila o pětinu

Český automobilový průmysl se nadále těší dobré kondice. Ukazují to údaje zveřejněné sdružením výrobců v automobilovém průmyslu AutoSap za prvních osm měsíců letošního roku.

Nejvíce rostla výroba nákladních automobilů,a to o čtyřicet procent, a autobusů, a sice o šestnáct procent. V tomto odvětví hraje prim společnost Iveco Bus, člen Italsko-české komory, jež tvoří devadesát procent celkové české výroby autobusů. Ze závodu ve Vysokém  Mýtu tak do konce srpna sjelo téměř tři tisíce nových autobusů. Výroba Iveco Bus tak meziročně vzrostla o pětinu a směřuje k dalšímu historickému rekordu.

Pozitivní vývoj má za sebou i výroba automobilů, jež překonala 945 tisíc vozů a vzrostla tak o pět procent. Výrobu táhne automobilka Škoda Auto, které se zatím vyhýbají následky následky skandálu s dieselovými motory, jež zasáhly koncern VolksWagen. Z českých závodů Škoda Auto sjelo 567 tisíc automobilů, což je o 14,4 procent více než v loňském roce. Výroba závodu Hyundai v Nošovicích dosáhla svého maxima a stagnuje, zatímco produkce konsorcia TPCA v Kolíně prudce klesla. „Růst výroby je důsledkem solidní kondice domácí  i zahraniční  poptávky po vozidlech, která je podpořená rostoucí spotřebou domácností i investiční aktivitou firem,  kterým obnovu vozového parku dovoluje rostoucí ziskovost”, říká k údajům prezident sdružení AutoSap Bohdan Wojnar.

Zdroj: www.autosap.cz

Zdroj fotografie: Camic

Loading…