Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.01.2017

Výroba Iveco Czech Republic ve Vysokém Mýtě dosáhla na nový rekord

Výroba společnosti Iveco Czech Republic ve Vysokém Mýtě zaznamenala nový historický rekord. Ukazují to statistiky výroby v českém automobilovém průmyslu.

V loňském roce bylo vyrobeno v závodě Iveco Czech Republic ve Vysokém Mýtě 3885 autobusů. Výroba tak ve srovnání s rokem 2015 vzrostla o 4,21 procenta. V roce 2015 se při tom vyrobil nejvyšší počet autobusů v 120leté historii závodu. Rok 2016 tak zapsal další rekord v historii závodu, kde se v současnosti vyrábí hlavně autobusy pro městské linky řad Crossway, Crossway LE a Urbanway. Drtivá většina autobusů vyrobených Ivecem v České republice pak putuje na další evropské trhy, a to především do Francie, Itálie a Německa. I díky tomu je Iveco Czech Republic 8. největším českým exportérem.

„Za skvělým výsledkem firmy stojí její dlouhodobá politika vlastního vývoje přímo ve Vysokém Mýtě, vysoce kvalitní a spolehlivý výrobek připravovaný na míru zákazníkům a investice firmy jak do technologického a výrobního footprintu, tak do vlastních zaměstnanců. Jenom ve vysokomýtském výrobním závodě jich firma Iveco zaměstnává více než 3.000 a okolo 2.000 pracovníků zaměstnává u svých českých, italských a řady dalších dodavatelů,“ uvedl k výsledkům společnosti ředitel Jiří Vaněk.

Firma ale rozhodně nehodlá usnout na vavřínech. „V roce 2017 se Iveco Czech Republic plánuje zaměřit na další investice do svého výrobního závodu i do nových výrobků,“ dodal Jiří Vaněk. „Příkladem inovativního úsilí českých konstruktérů a techniků je nový universální turistický autobus Evadys, který firma úspěšně uvedla na několika významných evropských autosalonech koncem roku 2016 a který bude plně industrializován v první polovině roku 2017.“

Rok 2016 byl ale rekordní pro celý automobilový průmysl. Výroba v loňském roce vzrostla o 8,3 procent na 1,34 milionů vyrobených automobilů. Nejlépe si vedla automobilka Škoda Auto, jejíž výroba v ČR se zvýšila o 12,5 procent na 765 tisíc aut. Růst však zaznamenaly i závody automobilky Hyundai a konsorcia Toyota, Peugeot a Citroen. Výrobní kapacity českých závodů se ale zdají naplněné. „Nikdo nepočítá s tím, že tempo růstu může být i nadále tak vysoké. Těch osm procent bude těžké překonat,” dodal předseda Sdružení automobilového průmysl Bohdan Wojnar.

 

Zdroj: http://www.autosap.cz/

 

Zdroj fotografie: Iveco Czech Republic

Loading…