Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.10.2018

Výroba těstovin se v posledních deseti letech zvýšila o 60 procent

Popularita těstovin v Evropské Unii v posledních deseti letech výrazně stoupla. Ukazují to údaje shromážděné Eurostatem.

Podle údajů Eurostatu, se výroba těstovin v Evropské Unii zvýšila v posledních deseti letech o šedesát procet. Na konci roku 2017 tak výroba dosáhla 5,4 milionů tun v celkové hodnotě 5,3 miliard eur. Významná čát evropské výroby, a sice 2,4 milionů tun, je určena k exportu. Hlavní dovozci těstovin jsou Německo (363 tisíc tun) a Francie (337 tisíc tun). Mimo Evropu jsou hlavními trhy Spojené státy (167 tisíc tun) a Japonsko (77 tisíc tun).

Ve výrobě těstovin stále hraje hlavní roli Itálie. Na Apeninském poloostrově se koncentruje přes dvě třetiny celkové výroby těstovin v Evropě a tři čtvrtiny evropského exportu, podle Asociace výrobců se vývoz v posledních deseti letech téměř zdvojnásobil. To však neznamená, že italští výrobci mohou usnout na vavřínech. Výrobci neustále zkouší nové druhy těstovin tak, aby tato historická potravina udržela krok s vývojem na trhu a s preferencemi zákazníků.

 

Zdroj: www.ec.europa.eu

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…