Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.08.2017

Vyšla Amatricianae, kniha na podporu oblastem postiženým zemětřesením

Uběhl více než rok od ničivého zemětřesení, jež v srpnu loňského roku postihl střední Itálii, ale akce na podporu postiženému obyvatelstvu nepřestávají.

Zemětřesení, které zasáhlo oblast na pomezí italských regionů Marche, Umbria, Lazio a Abruzzo, prakticky zničilo i městečko Amatrice, kde vznikl italský tradiční recepty těstovin all'amatriciana. Mezi nedávnými benefičními aktivitami najdeme také vydání knihy Amatricianae, kterou připravila prestižní gastronomická akademie Alma společně s nakladatelstvím Plan, které sídlí v regione Marche. Do knihy přispělo svými variacemi na tradiční italský recept těstovin all'amatriciana přes třicet z nejznámějších italských šéfkuchařů, mezi kterými nechybí ani zakladatel „nové italské kuchyně“ Gualtiero Marchesi. „Za poslední rok se těstoviny all'amatriciana staly středem mnohých benefičním akcích,“ odůvodňuje tematické zaměření knihy předseda gastronomické akademie Alma, Enzo Malanca.

Výtěžek z prodeje bude použit ve prospěch města Amatrice a poslouží k rekonstrukci městské části Configno. Tam, před zemětřesením, sídlilo velice oceňované Muzeum tradičních řemesel. Z Configna navíc startuje i známý běžecký závod Cofigno – Amatrice, který letos oslavil svůj 40. ročník.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: nakladatelství Plan

Loading…