Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.11.2016

Výstava Vittoria Storara v Praze

V úterý 25. října byla zahájena v pražském Clam-Gallasově paláci výstava Římská civilizace, kterou pořádají nadace Eleutheria a Vittorio Storaro Collection.

Výstava představuje třicet fotografických děl světoznámého kameramana Vittoria Storara, který je držitelem tří Oscarů za kameru za snímky Apocalypse Now, Rudí a Poslední císař. Snímky zobrazují starořímské památky a odkazy na řecko-římskou civilizaci, které Storaro pořídil prakticky v celé oblasti Středozemního moře. Fotografie byly pořízeny v průběhu pěti let, a to v přestávkách mezi natáčením filmů, na kterých se Storaro podílel. „Díla vznikla technikou dvojí expozice na analogické fotografické filmy. Díla tak neprošla žádnou digitální úpravou.“ řekl nám Claudio Castana, ředitel pro zahraniční vztahy Vittorio Storaro Collection.

Vyvrcholení výstavy se uskuteční 2. prosince, kdy ji do Prahy přijede ukončit osobně její autor. Odpoledne tak bude mít Vittorio Storaro ve Velkém sále Městské knihovny Hlavního města Prahy přednášku s názvem Vittorio Storaro a digitální kinematografie. Po přednášce bude následovat projekce snímku Café Society, na jehož vzniku se Storaro podílel jako hlavní kameraman.

Výstava Římská civilizace je otevřena od úterý do neděle od 10 do 18 hodin. Výstava probíhá pod záštitou Velvyslanectví Italské republiky v Praze,  Úřadu městské části Prahy 1, Italského kulturního institute v Praze, FAMU, Italsko-České obchodní a průmyslové komory, Ministerstva kultury, Magistrátu hl. m. Prahy a Mezinárodního festivalu v Karlových varech.

Zdroj: Camic

Zdroj Fotografia: Vittorio Storaro Collection

Loading…