Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.12.2015

Vývoz italských potravinářských výrobků bude letos zřejmě rekordní

Vývoz italského potravinářského odvětví by mohl být letos rekordní. Tvrdí to odhady vypracované podnikatelským svazem Confartigianato.

Dle odhadů Confartigianato by se vývoz potravinářského odvětví měl zvýšit ve srovnání s rokem 2014 o 10% a dosáhnout tak 29,4 miliard eur. Mezi nejvíce dynamické zahraniční trhy patří anglofonní země jako Spojené Státy a Spojené království, Německo či Francie. Zahraniční spotřebitelé si navíc stále více všímají známek územního původu či kvality jako DOP, IGT nebo STG.

Úspěšný rok zažilo také odvětví vína. Vývoz italského vína se dle odhadů agentury Nomisma zvýšil o 6% na 5,4 miliard eur. Růst táhl vývoz šumivých vín, který se zvýšil o více než 10%. Naopak celkové objemy exportovaného vína klesly. “Italským vývozcům pomohlo i posílení amerického dolaru a britské libry, a sice měn dvou hlavních zahraničních odbytišť,” okomentoval údaje Denis Pantini z agentury Nomisma. “Italští vinaři byli díky posílení obou měn více konkurenceschopní na zahraničních trzích, a navíc si díky příznivému měnovému kurzu zajistili větší výdělky.”

 

Zdroj: confartigianato.it

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…