Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.08.2019

Vznik stavebního gigantu Progetto Italia podpoří i polostátní banka Cdp

Nový stavební gigant Progetto Italia udělal další krůček k svému vzniku. Nový gigant má vzniknout fúzí dvou hlavních italských stavebních firem, Salini Impregilo a Astaldi.

Významný krok k vzniku nové stavební skupiny udělala polostátní italská banka Cassa depositi e prestiti. Její představenstvo na počátku srpna schválilo účast na navýšení kapitálu společnosti Salini Impregilo, což je nezbytnou podmínkou pro vznik uskupení. Cdp upíše 250 milionů eur z celkového navýšení v hodnotě 600 milionů eur. Dalších 50 milionů eur nových akcií má koupit stávající hlavní akcionář společnosti, rodina Salini, 150 milionů eur přislíbily i hlavní věřitelské banky a ostatních 150 milionů eur chce společnost získat na akciových trzích. Akcie Salini Impregilo se aktuálně obchodují na milánské burze a tržní kapitalizace firmy činí zhruba 900 milionů eur.

Získaný kapitál poslouží Salini Impregilo k firemní restrukturalizaci společnosti Astaldi, jež se nachází v insolvenci. Spojením těchto dvou firem (a dalších menších společností) má dle managementu vzniknout skupina schopná konkurovat gigantům jako Vinci či Hochtief. Dle plánů managementu by Progetto Italia mělo přeskočit do konce roku 2021 švédskou skupinu Skanska na pozici čtvrté největší stavební skupiny v Evropě.

Zdroj: www.startmag.it

Zdroj fotografie: Salini Impregilo

Loading…