Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.08.2017

White&Case a Česká spořitelna konzultanty Ministerstva dopravy s PPP projekty

Konsorcium tvořené advokátní kanceláří White&Case, Českou spořitelnou, oba členové Italsko-české komory, a společností Obermeyer Helika se budou účastnit přípravy projektu spolupráce mezi soukromým a veřejným sektorem (PPP) na výstavbě dálnice D4.

Ministerstvo dopravy chce postavit za použití PPP projektu úsek dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem, který má měřit 34 kilometrů. Konsorcium má poskytovat Ministerstvu konzultační služby při formulaci koncesionářské smlouvy i při výběru koncesionáře. „Pokud vše půjde podle plánu, stavba většiny zbývajících úseků na D4 může být zahájena ve druhé polovině roku 2019. Koncesionář zajistí kromě dostavby také následný provoz a údržbu dálnice. Bude tak mít sám zájem na tom, aby stavba byla co nejkvalitnější,“ dodal podrobnosti k projektu ministr dopravy Dan Ťok.

Kromě vítězného konsorcia se výběrového řízení zúčastnila i další tři konsorcia vedená mezinárodními konzultačními společnostmi. Ministerstvo ale přesvědčila nabízená cena: místo předpokládaných 79 milionů korun vítězné konsorcium vyčíslilo své předpokládané náklady na pouhých 26 milionů korun. Roli sehrála i zkušenost firem: ty se účastnily uzavření koncesionářské smlouvy na obchvat Bratislavy.

 

Zdroj: mdcr.cz/Media

Zdroj fotografie: ŘSD

Loading…