Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.08.2016

Z ostravského letiště se bude létat do Bergama

Od 30. října zahájí provoz pravidelná letecká linka mezi Ostravou a letištěm v Bergamu. Tím se výrazně posílí nabídka mezinárodních letů z hlavního města Moravskoslezského kraje, jež se stalo v posledních letech výrazným centrem automobilového průmyslu. O novém leteckém spojení jsme hovořili s Robertem Hruškou, obchodním ředitelem Letiště Leoše Janáčka v Ostravě-Mošnově.

 

Od letošního října začne z Ostravy létat přímý spoj s letištěm v Bergamu. Proč jste se rozhodli otevřít tuto pravidelnou linku?

Linka do Itálie, přesněji do Milána, byla jedna z nejvíce poptávaných z ostravského letiště.  V našich průzkumech ji požadovali jak cestující za zábavou, tak i tzv. business klientela. Víme, že v regionu působí řada firem spolupracujících s italskými podnikatelskými subjekty a také mnoho italských firem. Předpokládáme tedy, že spoj bude využit pro služební cesty, stejně jako pro příjemně strávené prodloužené víkendy v okolí Milána.

Novou linku bude provozovat společnost Ryanair. Proč jste se rozhodli právě pro tuto leteckou společnost?

Společnost Ryanair na ostravském letišti působí již třetím rokem se svou linkou do Londýna, která je velmi úspěšná, o čemž svědčí její vytížení kolem 90%. Obchodní model, který Ryanair praktikuje, se osvědčil a my věříme, že stejně prosperující bude i linka do Milána/Bergama.

Moravskoslezský kraj si vyjednal výjimku, díky které bude moci podporovat některé letecké spoje z veřejných prostředků. Dostane se lince Ostrava – Milán/Bergamo také této podpory nebo bude fungovat na čistě tržní bázi?

Linka je koncipována čistě na tržní bázi, nicméně tak jako ostatní linky z Ostravy bude i lince do Milána věnována velmi významná marketingová pozornost.

Zřizovatel Letiště Leoše Janáčka chce otevřít v blízké budoucnosti další dva nové mezinárodní spoje. Jaké jsou tedy plány a vyhlídky rozvoje ostravského letiště?

Mimo výše uvedené linky do Amsterdamu a Helsinek, kde je termín pro podání nabídek pro případné zájemce o provozování linek stanoven na  15.8., bude od 23.9. spuštěna linka z Ostravy do Dubaje. Od této linky si mj. slibujeme podporu moravskoslezského lázeňství, protože na sever Moravy cestuje velmi významný počet klientů z této oblasti.

 A nemáte obavy z konkurence blízkého letiště v Krakově?

Letiště v Krakově je vzdáleno od Ostravy zhruba 2 hodiny cesty autem, mošnovské letiště pouze necelou půlhodinu. Odlet z menšího, mošnovského letiště je také pohodlnější, od odbavení dělí pasažéry jen několik málo kroků do nástupu do letadla a nemusí tedy být ve stresu, spěchat, bloudit po letišti a hledat svůj odletový gate. Snažíme se nabízet své služby tak, aby byli cestující maximálně spokojení a jejich odlet na dovolenou či za prací byl co nejpříjemnější. Věříme, že obyvatelé našeho i okolních krajů zůstanou věrní „svému“ domácímu letišti a budou tak podporovat letecká spojení z Moravskoslezského kraje.

Zdroj fotografie: Moravskoslezsky kraj

Loading…