Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.08.2017

Začíná prodej italské letecké společnosti Alitalia

Dnes, v pondělí 8. srpna, odstartovala fáze prodeje italské letecké společnosti Alitalia, která se od května nachází v nucené správě.

Podle pravidel zveřejněných nucenými správci, zájemci budou moci podávat své nezávazné nabídky do 15. září. Pak správci do deseti dnů vyhodnotí koho připustit do dalšího kola jednání. První verze závazných nabídek mají být podány do 2. října a nový vlastník italské letecké společnosti by měl být znám do poloviny listopadu. Italská vláda, která poskytla společnosti provozní půjčku, preferuje odprodej celé společnosti, ačkoliv není vyloučen spin-off mezi leteckými a handlingovými službami.

A kdo by mohl projevit zájem o italskou leteckou společnost? Od května se silně spekuluje o možném zájmu společnosti Lufthansa a v posledních týdnech zvažují účast v soutěži také další tradiční evropské společnosti, jako British Airways a Air France. Na konci června pak oznámil svůj zájem i jeden méně očekávaný zájemce: nízkonákladová společnost Ryanair. V tom případě by se ale akvizicí musel nejspíše zabývat antimonopolní úřad, jelikož Ryanair a Alitalia jsou dvě největší letecké společnosti na italském trhu. V případě vyvedení handlingových služeb se mluví o zájmu švýcarské společnost Swissport.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…