Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.04.2019

Žádostí o nový „občanský příjem“ je téměř milión

Italská správa sociálního zabezpečení (INPS) dostala již 950 tisíc žádostí o „občanský příjem“, novou dávku pro osoby bez zaměstnání či žijící v chudobě.

Nejvíc žádosti zajistily dva kraje na jihu Itálie: z Kampánie přišlo na 160 tisíc žádostí a ze Sicílie na 150 tisíc žádostí. Zhruba 80 tisíc přišlo z Lazia, Apulie a Lombardie. Nejnižší čísla vykazují malé regiony jako Val d'Aosta (1259 žádostí), Trentino-Alto Adige (3355 žádostí) a Molise (5952 žádostí). Přes 800 tisíc žádostí bylo podáno v březnu, vůbec prvním měsíci, kdy bylo možné o dávku žádat.

Jak uvedl předseda INPS Pasquale Tridico, ze zpracovaných žádostí jich byla zhruba čtvrtina zamítnuta. INPS tak vydal zhruba půl milionu speciálních platebních karet, ze kterých je možné čerpat dávku. „Průměrný občanský příjem na domácnost bude zhruba 520 euro,“ uvedl Tridico. Výše dávky se odvíjí od složení domácnosti, bydlení či eventuálních dalších příjmů. Několika desítkám tisíc žadatelům tak byla dávka přiznána, ale její výše nepřesahuje sto euro měsíčně. „Celkové výdaje odhadujeme na sedm miliard eur,“ dodal Tridico.

Zdroj: www.inps.it

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…