Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.12.2016

Zahájena výstava mladých italských fotografů

Od čtvrtka 8. prosince probíhá v Italském kulturním institutu výstava Et Cetera: Italian Yooung Steet Photography Nadačního Fondu Eleutheria. Výstava zůstane otevřená do 20. ledna 2017.

Cílem výstavy je představit v Praze tvorbu nejmladší generace italských fotografů a fotografek skrze téma street photography, neboli realistického zachycení situací, osob a veřejných zákoutí. „Současná výstava je čtvrtou výstavou fotografie, kterou naše nadace letos pořádá,“ uvedl na vernisáži předseda nadace Francesco Augusto Razetto. Nadace Eleutheria zahájila svůj rok aktivit věnované fotografii výstavou snímků automobilového závodníka Tazia Nuvolariho v Národním technickém muzeu, poté následovala výstava mladých českých fotografů a  v listopadu proběhla výstava fotografických kompozicí světoznámého kameramana Vittoria Storaro.

Kurátorkou výstavy  Et Cetera: Italian Yooung Steet Photography je kritička umění Genny di Bert. Význam výstavy ocenil také italský velvyslanec Aldo Amati. „Výstavy realizované v rámci projektu Et Cetera mají tu zásluhu, že posilují vztahy mezi Českou republikou a Itálií v oblasti kreativity,“ uvedl velvyslanec. Pro vystavené fotografy je navíc často pražská výstava první obdobnou mezinárodní akcí, které se účastní.

 Výstavu  Et Cetera: Italian Yooung Steet Photography pořádá Nadační Fond Eleutheria pod záštitou Italského velvyslanectví v Praze, Italského kulturního institutu v Praze a Italsko-české obchodní a průmyslové komory. Výstavy se účastní šestnáct mladých fotografů a fotografek, a sice Eduardo De Matteis, Anna Di Paola, Eliana Casale,Claudia Farrace, Alessandro Inches, Ginevra Lucidi, Maria Viviana Lorelli, Manuel Mejia,

Martina Monti Condesnitt, Marika Moretti, Claudia Rolando, Francesca Salvati, Alice Sciotti,Denise Senneca, Davide Spiridione, Martina Valente.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: nadace Eleutheria

 

 

Loading…