Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.08.2022

Zahraniční obchod mezi Itálií a Českou republikou vzrostl na devět miliard eur

Zahraniční obchod mezi Itálií a Českou republikou v prvním pololetí zaznamenal silný růst. Ukázaly to údaje Českého statistického úřadu.

Za prvních šest měsíců se objem zahraničního obchodu mezi oběma zeměmi poprvé zvýšil na devět miliard eur, což bylo meziročně o 20 procent více. Vývoj tak byl dynamičtější než u jiných velkých ekonomik eurozóny, Německa a Francie, jež zaznamenaly vzrůst o 14 procent. Český vývoz do Itálie posílil o 23 procent na 4,64 miliardy euro. Italský vývoz do České republiky se místo toho zvýšil o 17,4 procenta na 4,39 miliardy eur.

O více než 40 procent na 458 milionů eur vzrostl český vývoz chemických výrobků. O pětinu na 2,93 miliardy eur se zvýšilo nejvýznamnější odvětví českého vývozu, a to stroje a dopravní prostředky. U italského vývozu se zvýšily o 30 procent na 1,3 miliardy eur prodeje výrobků tříděných podle materiálu výroby, zatímco prodeje potravin vzrostly o 24 procent na 279 milionů eur. Nejsilnější odvětvím jsou i nadále to stroje a dopravní prostředky, jejichž prodeje se zvýšily o pět procent na 1,51 miliardy eur.

Zdroj: czso.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…