Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.11.2016

Zahraniční obchod mezi Itálií a ČR rostl i ve třetím čtvrtletí

Zahraniční obchod mezi Itálií a Českou republikou se vyvíjí velmi pozitivně. Ukazují to údaje shromážděné Českým statistickým úřadem.

Ve třetím čtvrtletí letošního roku se dovoz z Itálie do ČR se zvýšil o 4,4 procenta na 1,3 miliard eur. Vývoz z ČR do Itálie vzrostl o 15,5 procent na 1,5 miliard eur. Jedná se o velice pozitivní výsledky, vezme-li se v úvahu, že český zahraniční obchod ve třetím čtvrtletí stagnoval. Po mnoha letech neustálého růstu se vývoz meziročně snížil o 1,2 procent a dovoz klesl o 3,2 procent.

Od začátku roku se obrat zahraničního obchodu mezi oběma zeměmi zvýšil o 12,7 procent na 8,8 miliard eur. Skoro jistě tak obrat za celý rok 2016 přesáhne i letos hranici deseti miliard eur. Potvrzuje se také silný průmyslový charakter zahraničního obchodu. Obrat prodeje průmyslových strojů a dopravních prostředků se zvýšil o 16,3 procent na 3,9 miliard eur a prodeje průmyslového spotřebního zboží o 16,6 procent na 947 milionů eur. Dobře se vyvíjel i obrat v odvětví potravin, jež se zvýšil o 7,2 procent na 425 milion eur, a v odvětví nápojů a tabákových produktů, jež vzrostl o 65,2 procent na 411 milionů eur.

 

Zdroj: apl.czso.cz/pll/stazo

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…