Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.09.2016

Zahraniční plátci DPH přechází pod FÚ pro Moravskoslezský kraj

Začátkem září se změnil finanční úřad, pod který spadají plátci DPH, již nejsou daňoví rezidenti v ČR a v zemi nemají provozovnu. Změnu přinesla novela zákona o DPH, která vstoupila v platnost v září.

Podle nového znění zákona tak plátci DPH, jež nejsou daňoví rezidenti v ČR a v zemi nemají provozovnu, budou spadat do kompetence Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj. Do září při tom tito plátci spadali do kompetence FÚ pro Hlavní město Prahu. Změna místní příslušnosti však není pro stávající plátce automatická. FÚ v Praze musí nejdříve vydat rozhodnutí ve kterém oznámí plátci, že nově spadá pod FÚ pro Moravskoslezský kraj. Do té doby tak plátci posílají platby a podávají daňová přiznání stále na FÚ v Praze.

Dle finanční správy by změna neměla mít nepříznivé dopady na zhruba 3700 zahraničních plátců DPH, kterých se přesun týká. „V souvislosti s touto změnou však nedochází k žádným zvýšeným administrativním nákladům ze strany daňových subjektů, komunikace daňových subjektů nebo jejich zástupců probíhá se správcem daně převážně elektronickou formou,” uvedla pro portál Podikatel.cz  mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Petlachová.

http://www.financnisprava.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…