Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.08.2018

Zahraniční turisté utratili v Itálii skoro 40 miliard eur

Zahraniční turisté utrácejí čím dál více peněz za své cesty do Itálie. Ukazují to nové statistiky Italské centrální banky.

V loňském roce zahraniční turisté utratili během svých cest v Itálii zhruba 39,2 miliard eur, což je o sedm procent více než v roce 2016. Za poslední desetiletí se útrata zahraničních turistů zvýšila o více než deset miliard eur. Příjmy z incomingového turismu tak tvoří zhruba 2,3 procent hrubého domácího produktu. Vedle nových, především asijských, trhů, rostly také příjmy z tradičních zemích původu. Druhý nejsilnější růst zaznamenaly příjmy turistů z Německa, jež vzrostly o 14,7 procent na 6,6 miliard eur. To činí z Německa největším zahraničním trhem pro italský cestovní ruch, následují pak USA (4,5 mld. Eur), Francie (3,9 mld. Eur) a Spojené království (3 mld. Euro).

Kde zahraniční turisté nejvíce utrácejí? Největší výdaje jsou zaznamenány ve velkých městech. Do regionu Laziu tak přiteklo 6,9 miliard eur, do Lombardie 6,5 miliard eur a do Benátska (5,9 miliard eur). Téměř polovina cest ve volné čase směřovala do měst za kulturou a uměním, zatímco cesty z pracovních důvodů tvořily přes pět miliard eur. Nejvíce turisté utrácejí za ubytování (14,6 miliard eur), za občerstvení (7,7 miliard eur) a za nákupy (7,1 miliard eur).

Zdroj:www.bancaditalia.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…