Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.01.2019

Zahraniční zakázky italských obráběcích strojů a robotů v roce 2018 vzrostly

Poptávka po italských obráběcích strojích a průmyslových robotech zůstala v roce 2018 stabilní. Ukazují to údaje o zakázkách zveřejněné oborovou asociací UCIMU.

Index zakázek zaznamenal za celý rok 2018 lehký pokles o 0,8 procent. Na vývoji se výrazně podepsal pokles domácích zakázek o 11,5 procent. Naopak zakázky ze zahraniční vzrostly o 5,2 procent. „Pozitivní vývoj na zahraničních trzích je povzbuzujícím signálem pro italské výrobce, kteří se dokáží pohybovat i v komplikované mezinárodní situaci,“ uvedl předseda UCIMU, Massimo Carboniero.

Celoroční vývoj byl potvrzen i v posledním čtvrtletí loňského roku, kdy index zakázek o 0,2 procent. Zahraniční zakázky vzrostly o 2,4 procent, ty domácí klesly o 6,3 procent. „Hodnota čtvrtého čtvrtletí roku 2017 byla ale rekordní,“ poukazuje Massimo Carboniero. Na vývoji domácího trhu se také podepsala také nejistota ohledně prodloužení zvýšených daňových odpisů při pořízení strojového zařízení. Zvýšené daňové odpisy byly nakonec novou vládou prodlouženy jen částečně. „Existuje však riziko, že nový systém daňového zvýhodnění vyloučí z procesu obnovy a aktualizace výrobního vybavení nemalou část malých a středních firem,“ varuje oborové sdružení.

Zdroj: www.ucimu.it

Zdroj fotografie: FCA

Loading…