Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.05.2017

Zakončení Projektu Puglia eXPerience

Ve dnech 27. a 28. dubna byl zakončen projekt Puglia eXPerience pořádaný Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou ve spolupráci se regionální hospodářskou komorou UnionCamere Puglia a krajským úřadem Regionu Apulie.

Projekt skončil sérií návštěv v zemědělských a potravinářských podnicích aktivních v regionu Apulie. Pět českých firem aktivních v dovozu a distribuci potravin tak dostalo možnost vidět zblízka kvalitní výrobu potravin a vín tohoto regionu, jež vyniká především v oblastech výroby olivového oleje, sýrů, pečiva, těstovin a vína. „Návštěva místních firem byla velice zajímavá, uspokojila české účastníky a doplnila jim znalosti získané během seminářů a degustací potravin a vín z regionu Apulie, jež proběhly v Praze. Návštěvy byly velice užitečné i pro rozvoj budoucích obchodních vztahů,“ uvádí Andrea Kunová, Project manager Food & Tourism Italsko-české komory.

Hlavní náplní projektu Puglia XP byly čtyři odborné semináře o potravinách a vínech z regionu Apulie, jež proběhly v měsíci březnu a dubnu v pražském hotelu Perla. Semináře vedli odborníci, jež přicestovali do české metropole přímo z tohoto regionu jižní Itálie. „Naše čtyři semináře se zaměřily na hlavní odvětví potravinářské produkce a vývozu regionu Apulie. Nejdůležitějším cílem bylo podrobně představit českým podnikatelům hlavní charakteristiky potravinářských výrobků z tohoto kraje, tak, aby je dokázali zprostředkovat i svým zákazníkům,“ dodává k uskutečněným seminářům Andrea Kunová. 

Z české strany se návštěvy Apulie zúčastnily následující firmy: Café Slavia, Bevande CZ, Gourmet Partners, Noi Italia e La Bottega.

Během cesty byly navštíveny následující firmy: Agrigelo (mražená zelenina), Bernardi (výroba čokolády), Cantina Varvaglione (víno), Caseificio Capurso (sýry), Caseificio Curci (sýry), De Nicolo Pastai (čerstvé těstoviny), Olivetti Italia (olivový olej), Panificio Adriatico (pečivo, tarallucci a sušenky).

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

Loading…