Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.08.2019

Závod IVECO BUS ve Vysokém Mýtě dodal 40.000 autobus řady Crossway

Závod IVECO BUS ve Vysokém Mýtě, jež je členem Italsko-české komory, předal v úterý 27. srpna exemplář číslo 40.000 autobusu řady Crossway.

Po více než deseti letech od spuštění výroby se tak řada Crossway zařadila mezi nejúspěšnější modely městských a meziměstských autobusů v Evropě za posledních několik desítek let. Autobusy řady Crossway dnes slouží hlavně ve Francii, Německu, Itálii a v zemích střední a východní Evropy. Díky své vysoké flexibilitě si řada Crossway našla zákazníky i mimo evropský kontinent, jak dobře ukazují poslední zakázky z Pobřeží slonoviny. Řada Crossway je ve všech svých modifikací a motorizací dnes vyráběna pouze v českém závodu IVECO BUS. „V pořadí 40 000. Crossway je pro IVECO BUS a všechny jeho zaměstnance ve Vysokém Mýtě důležitým milníkem. Výrobní závod ve Vysokém Mýtě je klíčový v plánu globálního rozvoje naší značky,“ Sylvain Blaise, Head of Global Bus Division. Autobusy řady Crossway dostaly v posledních letech také celou řadu ocenění, například International Bus & Coach Award 2017 nebo Sustainable Bus of the Year 2018.

Exemplář číslo 40.000 byl předán dopravci Arriva a bude sloužit na meziměstských linkách Pražské integrované dopravy. "Autobusy IVECO tvoří ve flotile Pražské integrované dopravy stále větší podíl a jsou mezi cestujícími oblíbené hlavně díky bezbariérovosti a pohodlí i na delších cestách," potvrdil ředitel ROPIDu Petr Tomčík Nové autobusy pro Pražskou integrovanou dopravu mají k dispozici klimatizaci, síť Wifi i USB zásuvky.

Zdroj: www.ivecocr.cz

Zdroj fotografie: IVECO BUS

Loading…