Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.01.2018

Závod Iveco Bus ve Vysokém Mýtě dosáhl na nový rekord

Hlavní odvětví českého automobilového průmyslu zaznamenala v roce 2017 dynamický růst. Ukazují to údaje zveřejněné Sdružením automobilového průmyslu AutoSap.

Nový historický rekord ve výrobě zaznamenal závod Iveco Bus ve Vysokém Mýtě, jež je členem Italsko-české komory. Iveco Bus i nadále zůstává nejvýznamnější výrobcem autobusů v České republice, a to díky 4102 exemplářům vyrobených v průběhu loňského roku. To je o 5,6 procent více než v roce 2016. Většina výroby Iveco Bus směřuje do zahraničí, nicméně prodeje na českém trhu se v loňském roce zvýšily o 42 procent. Společnost Iveco Bus dostala v loňském roce významné zakázky v České republice a navázala zde nové průmyslové spolupráce. Jedná se například o partnerství s českou společností Škoda Electric na vývoji nové generace trolejbusů.

Také další odvětví automobilového průmyslu zaznamenala růst výroby. V sektoru osobních automobilů se výroba zvýšila o pět procent na 1,4 milionů automobilů. Hlavním výrobcem zůstává díky šedesáti procentnímu podílu automobilka Škoda Auto. Ta v loňském roce vyrobila před 858 tisíc vozů, o 12,2 procent více než v předchozím roce. Zůstává bez výrazných změn výroba závodu automobilky Hyundai v Nošovicích, kde sjelo z pásů na 356 tisíc vozů, zatímco výroba závodu koncernu TPCA v Kolíně klesla na zhruba dvě stě tisíc vozů. V loňském roce rostla také výroba motocyklů a nákladních automobilů.

Zdroj: www.autosap.cz

Zdroj fotografie: Camic

Loading…