Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.02.2017

Zbývá už jen pár dní do ostrého startu druhé fáze EET

Do startu druhé fáze Elektronické evidence tržeb zbývá už jen pár dní. Od prvního března se evidence tržeb stane povinnou pro všechny podnikatelské subjekty v maloobchodě a velkoobchodě.

Druhá fáze EET se tak dotkne zhruba 250 tisíc podnikatelských subjektů, což je zhruba šestkrát více než při rozjezdu první fáze, kdy se systém stal povinným pro podnikatele v pohostinství a v ubytování. Jen méně než polovina dotčených podnikatelů si ale vyzvedla autentizační údaje do systému. I z tohoto důvodu Finanční správa prodloužila úřední hodiny pro vystavení údajů. O ty je možné zažádat na Finančním úřadě každý pracovní den od 8 do 17, kromě pátku, kdy pracovní doba končí už v 15 hodin.

Opozdilcům při tom hrozí ze strany Finanční správy nulová tolerance a pokuty až do půl milionu korun. „Zákon platí dost dlouho na to, aby na něj mohl být každý připraven,“ odmítá jakoukoliv benevolenci ze strany správců daně náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. Se znepokojením sledují vývoj také firmy, jež poskytují IT řešení pro propojení pokladních systémů s EET. Kapacita firem schopných instalovat a zapojit pokladny do EET jsou již teď prakticky vyčerpané, a to z důvodu vyššího počtu podnikatelských subjektů, jichž se nová povinnost od prvního března týká, a také kvůli větší pestrosti a komplexnosti poskytovaných systémů.

 

Zdroj: http://byznys.ihned.cz/

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…