Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.07.2022

Zelená budoucnost ostravských oceláren bude mít italské srdce

Zelená budoucnost nejvýznamnějších oceláren v České republice bude mít italské srdce. Italská skupina Danieli dodá ostravským ocelárnám Liberty dvě nové elektrické pece. Smlouvu strany podepsaly 8. července v moravskoslezské metropoli.

 

Dvě nové pece umožní ocelárnám snížit své emise oxidu uhličitého o 80 procent a udělat tak zásadní krok pro dosažení uhlíkové neutrality do roku 2030.  Výrobní objemy však zůstanou téměř beze změny na 3,5 milionu tun oceli ročně. Investici v hodnotě 350 milionů eur je jedna z největší v ostravských ocelárnách za několik desetiletí. „Je to začátek zásadní transformace,“ uvedl výkonný předseda skupiny Liberty Steel Sanjeev Gupta.

Nové pece by měly být spuštěny v roce 2025. Ostravským ocelárnám umožní se stát konkurenceschopnějšími v období, kdy jsou na výrobu oceli v Evropě kladeny čím dál větší nároky z hlediska ochrany životního prostředí. “Projekt bude milníkem v historii evropské výroby oceli. V Evropě to bude vůbec poprvé, kdy bude nahrazena technologie pecí, využívajících uhlí, nejnovější technologií elektrických obloukových pecí pro výrobu zelené oceli,“ uvedl generální ředitel italské skupiny Giacomo Mareschi Danieli.

Zdroj a zdroj fotografie: libertysteelgroup.com

Vlastnosti:

#Liberty Ostrava
Loading…