Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.03.2017

Zisk společnosti Brembo vzrostl o 30 procent

Italská průmyslová společnost Brembo zažila v roce 2016 velice pozitivní rok. Ukazují to hospodářské výsledky za loňský rok.

Příjmy společnosti Brembo, která má v České republice výrobní závod, vzrostly v roce 2016 o deset procent na 2,28 miliard eur. Ještě lepších výsledků dosáhla ziskovost společnosti: Ebitda vzrostla o 23,3 procent na 443 milionů eur a čistý zisk o 30,8 procent na  241 milionů eur. Příjmy společnosti rostly na všech trzích kromě Latinské Ameriky. Výrazně pozitivní vývoj zaznamenala Brembo na svém druhém největším trhu, v Německu, a ve Velké Británii, kde se příjmy zvýšily o téměř 13 procent.

Správní rada tak schválila vyplacení dividend a také buy back zhruba dvou procent vlastních akcií. Výrazného růstu ziskovosti bylo dosaženo i přestože firma realizovala výrazné investice. „Rok 2016 byl klíčovým pro zvýšení naší přítomnosti v průmyslové výrobě. V průběhu loňského roku jsme otevřeli či zahájili činnost v 160 tisících metrů čtverečních nových výrobních závodů,“ uvedl prezident Brembo Alberto Bombassei.

 

Zdroj: http://www.brembo.com/

 

Zdroj fotografie: Brembo

Loading…