Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.05.2023

Zrušení silniční daně se stalo Zákonem roku 2022

Zrušení silniční daně, která se hradila z podnikových automobilů, zvítězilo v letošním ročníku ankety Zákon roku, kterou pořádá člen Italsko-české komory a advokátní kancelář Deloitte Legal.

Zákon, který obsahuje také některá daňová zvýhodnění pro elektromobily, dostal 35 % hlasů. Podle poroty se jednalo o jednoduchou a efektivní reakci státu na růst cen pohonných hmot, která vedla také k redukci administrativní zátěže.

Na druhém místě se s 23 % preferencí umístil balíček Lex Ukrajina, který obsahoval mnohá byrokratická zjednodušení pro přijetí ukrajinských uprchlíků. Balíček dostal také zvláštní uznání nominační rady ankety. „Dopad těchto právních předpisů je zásadní a celospolečenský,“ uvedla předsedkyně poroty a partnerka Deloitte Legal Jiřina Procházková.

Mezi pěticí předpisů, které v roce 2022 pozitivně ovlivnily podnikový sektor, bylo také unijní nařízení, které zjednodušuje povolování pro instalaci menších fotovoltaických elektráren, například na střechách, směrnice CSRD o nefinančním reportování podniků či unijní nařízení o digitálních službách.

Zdroj a zdroj fotografie: www.zakonroku.cz

Loading…