Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.03.2017

Al Riso: jediná italská bezlepková restaurace v Praze

Spojit tradici italského risotta s novými tendencemi zdravého stravování. To je cesta, kterou se vydala restaurace Al Riso, člen Italsko-české obchodní komory. Mluvili jsme na téma s manažerkou restaurace Ewelinou Dobrowolskou.

 

V Praze je široká nabídka italských restauracích. Čím se snažíte odlišit od této konkurence?

„Od konkurence se odlišujeme hlavně tím, že jsme jako jediní kompletně bezlepkoví. Ovšem naše Restaurace Alriso má v názvu přívlastek „risotteria italiana“, hlavní surovinou je tedy kvalitní rýže Carnaroli a v různých podobách ji používáme do většiny pokrmů, od předkrmu po dezert“. 

 

Al Riso se označuje za bezlepkovou restauraci, byť na jejím menu najdeme nejen risotta. Proč jste se rozhodli zaměřit na tuto část gastronomie?

„Spoustu lidí má intolerance na lepek a v dnešní moderní době je to i součást zdravého životního stylu. Rýže je samozřejmě ideální bezlepková surovina, což se krásně spojilo s naším konceptem. Mimochodem, mnozí profesionální sportovci se stravují bezlepkovou stravou a můžeme se pochlubit, že někteří z nich i přímo u nás“.

 

Velkým trendem v současném pohostinství je sezónnost nabídky. Sledujete tento trend? A jak se mu snažíte dostát?

„Samozřejmě tento trend pečlivě sledujeme, neboť právě pro italskou kuchyni je čerstvost a sezónnost potravin typická. Proto velmi dbáme na výběr našich dodavatelů a naše pokrmy zásadně připravujeme z čerstvých a kvalitních surovin. Necháváme se inspirovat sezónními surovinami, a proto si u nás například můžete pochutnat na speciálním chřestovém nebo i lanýžovém menu. Na podzim připravujeme, například, i výborné dýňové risotto, které si u našich zákazníku získalo velikou oblibu“. 

 

Šéfkuchařem restaurace je Jiří Sus, který spolupracoval i s významným benátským šéfkuchařem Gabrielem Ferronem. Jaká je jeho koncepce italské kuchyně? A je mu bližší právě benátská gastronomie?

 

„Koncept naší kuchyně je zaměřený právě na italská risotta z oblasti Benátska, kde náš šéfkuchař Jiří Sus osobně čerpal ze zkušeností slavného italského šéfkuchaře Gabriela Ferrona  a pomocí svojí invence a čerstvých italských surovin přenesl právě tyto zkušenosti k nám do Prahy. Ovšem, nejsme zaměřeni jenom výhradně na Benátsko. Myslíme si, že by byla škoda nevyužít krásu a rozmanitost celé italské kuchyně. Proto tu najdou své i milovníci mořských plodů a ryb, surovin neochvějně spjatých s jižní Itálií a své místo tu mají samozřejmě i typické Toskánské uzeniny“.

 

Al Riso je samozřejmě restaurace zaměřená především na individuální klientelu. Máte však i nabídky pro firemní akce a korporátní klientelu?

 „Ano, opravdu jsme zaměření na individuální klientelu. Snažíme se naším zákazníkům předat nejen zdravý ale také chutný gastronomický zážitek. Soukromé akce a firemní večírky samozřejmě pořádáme, jsme ale bohužel omezeni prostorem a kapacitou naší restaurace. Jdeme cestou kvality a ne kvantity. A o tom, že se nám to daří, nás přesvědčuje narůstající klientela a zaplněná rezervační kniha na týdny dopředu“.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Ristorante Al Riso

 www.al-riso.cz

Loading…