Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.02.2024

Benediktinské oslavy 2024: Delegace v Praze

Včera 20. února se v prostorách Italského velvyslanectví v Praze uskutečnil slavnostní večer s prezentací turistické destinace Terre di San Benedetto. Akce, věnována místnímu tisku a cestovním kancelářím, nabízela také degustaci typických produktů regionů Umbria a Lazio, včetně prezentace typických vín a řemeslných piv. Setkání zorganizovala Italsko-česká obchodní a průmyslová komora ve spolupráci s Italským velvyslanectvím.

Tato akce byla především součástí iniciativy tří italských měst Norcia, Subiaco a Cassino, ve spolupráci s obchodními komorami Umbria a Frosinone Latina, zvané Benediktinské oslavy 2024. V rámci tohoto projektu zástupci zmíněných měst aneb italská delegace podnikla cestu do Prahy a po několik dnů se účastnila různých setkání na půdě českých institucí. Iniciativa má především duchovní podtext s cílem oslav svatého Benedikta, patrona Evropy a jeho učení. Zástupci měst se mimo jiné zaměřili na šíření „Messaggio di Pace 2024“ tedy v překladu Poselství míru pro rok 2024, které říká, že Benediktovo učení je zaměřeno na člověka a jeho důstojnost v práci, v pokojném soužití s Bohem, tedy jde o životní program, který by měl inspirovat lidi a národy k budování stability a trvalého míru s respektem k různým kulturám.

„Za šťastných okolností benediktinských slavností města Norcia, Subiaco a Cassino, dědicové učení svatého Benedikta, znovu potvrzují své přesvědčení, že ti, kdo jsou zodpovědní za mezinárodní politiku, mohou v benediktinské řeholi a tradici rozpoznat ty složky, které mohou inspirovat velikány Země, aby dnes napodobovali Benedikta jako posla míru, uskutečňovatele jednoty, mistra civilizace“, úryvek z Poselství míru 2024.

Dnešek je posledním dnem jejich pobytu v Praze, který uzavřeli eucharistickou slavností v Benediktinském klášteře na Břevnově za účasti pražského arcibiskupa.

 

Zdroj: CAMIC

Loading…