Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.07.2019

Česká spořitelna bude poskytovat nové úvěry

Česká spořitelna, jež je členem Italsko-české komory, uzavřela novou dohodu s Evropskou investiční bankou (EIB) na poskytování úvěrů z tzv. plánu Juncker.

Nové úvěry budou k dispozici malým a středním podnikům. Jejich hlavním cílem je podpora střednědobým a dlouhodobým investicím. „Podle nejnovějšího investičního průzkumu EIB trpělo v uplynulých třech letech 20 % malých podniků v České republice kvůli nedostatečnému financování investic,” uvedl viceprezident EIB, Vazil Hudák. Celkový objem úvěrů se zvýhodněným úrokem pro malé a střední podniky dosáhne 306 milionů eur. Podle odhadů EIB, nové úvěry by se měly dostat k zhruba 250 malým a středním podnikům.

Není to poprvé, co EIB využije bankovní sítě České spořitelny. „Díky dlouhodobě úspěšné spolupráci se skupinou Evropské investiční banky přichází Česká spořitelna s nabídkou úvěrů se zvýhodněnou úrokovou sazbou,” popisuje Pavel Kráčmar, člen představenstva české banky, a dodává: „Úvěry jsou určené malým a středním podnikům a také MidCap společnostem, a umožňují financování investic i pracovního kapitálu s velmi jednoduchými podmínkami.” Od roku 2002 dostala Česká spořitelna od Evropské investiční banky zvýhodněné úvěry a záruky v celkové hodnotě 1,45 miliard eur, jež byly následovně využity pro financování místních podniků.

Zdroj: www.eib.org

Zdroj fotografie: Česká spořitelna

Loading…