Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.07.2021

Cestovní pravidla se pro očkované zjednodušila

České ministerstvo zdravotnictví zjednodušilo od pátku 9. července cestovní pravidla pro osoby, jež dokončily očkování proti covidu-19.

Podle nových pravidel čeští a unijní občané, kteří dokončili po alespoň 14 dní očkování proti covidu-19 nebo prodělali tuto nemoc před méně než 180 dny, mohou přicestovat do České republiky bez povinnosti předložit test nebo nastoupit do karantény. Zůstává jim ale povinnost elektronické registrace před příjezdem. Pro ostatní osoby platí povinnosti stanovené předem. Podle míry rizika země, ze které cestují, se musí prokázat negativním testem nebo nastoupit do karantény.

Od 9. července také vstoupily v platnost nové povinnosti pro zaměstnance, kteří strávili dovolenou v zahraničí. Osoby, které nedokončily očkování před alespoň 14 dni a také neprodělali nemoc covid-19 před maximálně 180 dny, se při návratu na pracoviště musí prokázat negativním testem. Hospodářská komora ČR ale poukázala, že povinnost je obtížně vymahatelná, jelikož zaměstnanec nemusí sdělit zaměstnavateli, kde strávil své volno. V případě, že by porušením povinnosti firmě vznikly ztráty, vystavuje se zaměstnanec riziku náhrady škody.

Více info: www.camic.cz

Zdroj a zdroj foto: www.mzv.cz

 

Loading…