Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.06.2020

Covid – Nájemné: žádosti bude možné podávat od 26. června

Ministerstvo průmyslu a obchodu vydalo v pátek 19. června výzvu očekávaného programu Covid - Nájemné. Žádosti bude možné podávat od devíti hodin pátku 26. června.

V rámci programu budou moci podnikatelské subjekty (firmy i OSVČ), jež musely v období od 13. března do 30. června uzavřít své provozovny kvůli vládním omezením, získat část nájemného za měsíce, kdy musely uzavřít svůj provoz. "Podstatou programu COVID – Nájemné je participace, která v praxi znamená: pronajímatel sleví alespoň třicet procent z nájemného, nájemce uhradí dvacet procent a stát mu přispěje padesát procent," uvádí místopředseda vlády Karel Havlíček. Aby dostali prostředky z programu, nájemci, kteří si posunuli platbu nájemného, budou muset uhradit alespoň polovinu dlužného nájemného, a to nejpozději do dne předem podání žádosti o podporu. Pronajímatel a nájemce navíc nesmí být spřízněnými osobami.

Každý žadatel tak bude moci dostat až padesát procent nájemného za měsíce, kdy musel omezit svou podnikatelskou aktivitu, a to do maximální výše deseti milionů na žadatele. "Dotace je financována z vládní rozpočtové rezervy, kde je na ni aktuálně vyčleněno 5 miliard korun," dodává místopředseda vlády. Alokace by měla být dostatečně velká, aby nedošlo, podobně jako v předchozích programech Covid, k její vyčerpání během několika málo hodin.

 

Zdroj:www.mpo.cz

Zdroj fotografie: mpo.cz

Loading…