Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.08.2021

Covidové certifikáty budou muset provozovatelé restaurací aktivně kontrolovat

Covidové certifikáty budou muset provozovatelé barů, restaurací a dalších podniků v Itálii, kde je povinný pro vstup do vnitřních prostorů, aktivně kontrolovat. Vyjasnilo to v úterý večer ministerstvo vnitra.

Certifikátem, který v Itálii má název Zelený pas, se musí od začátku srpna prokázat lidé, kteří chtějí vstoupit do vnitřních prostorů barů, restaurací, muzeí, posiloven a celé řady dalších podniků. Od září bude certifikát povinný i na dálkových vnitrostátních spojích. Ministerstvo vnitra vyjasnilo, že provozovatelé „mají skutečnou povinnost“ kontrolovat, zda klienti mají certifikát v pořádku. Podle dřívější interpretace kontrolovat certifikáty měly pouze bezpečnostní složky.

Provozovatelé ale nemají povinnost vždy kontrolovat identitu svých zákazníků. Ta vzniká jen v případě „jasného nesouladu“ s údaji uvedenými na certifikátu. Podnikům, jež by kontroly nedělaly, hrozí pokuty či také pozastavení činnosti.

Zdroj: https://www.agi.it/cronaca/news/2021-08-10/green-pass-viminale-verifica-possesso-obbligo-13545350/ Zdroj fotografie: governo.it

Loading…