Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.02.2017

Čtyři italské firmy se uchází o stavbu dálnice D11

Italské stavební firmy mají i nadále zájem o český trh. Ukazují to nabídky zaslané Ředitelství silnic a dálnic do soutěží na vybudování nových dálničních úseků.

Čtyři italské stavební firmy se přihlásily do dvou veřejných soutěži na vybudování nových úseků dálnice D11, která propojí Prahu s česko-polským pomezím. Svůj zájem projevily firmy Salini Impregilo Spa, konsorcium Grandi Lavori Fincosit Spa a místní stavební firmy Firesta – Fišer s.r.o, konsorcium Toto Spa Costruzioni Generali a Geosan Group a.s. a konsorcium Astaldi Spa a turecké firmy  IC Ictas Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. Celková délka obou dálničních úseků je zhruba 22 kilometrů a předpokládané náklady na vybudování činí zhruba deset miliard korun. V soutěži budou rozhodující kvalifikační parametry, nabízená cena a délka záruční lhůty.

Dvě italské společnosti se uchází také o stavbu desetikilometrového úseku dálnice D1 mezi Říkovicemi a Přerovem. Jedná se o konsorcium firem Toto Spa Grandi Costruzioni, Geosan Group a.s. a SP Sine Midas Stroy s.r.o. a o konsorcium firem  Astaldi Spa a IC Ictas Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. Náklady na vybudování tohoto dálničního úseku se pravděpodobně vyšplhají na sedm miliard korun.

 

Zdroj: https://www.rsd.cz/

 

Zdroj fotografií: ŘSD

 

Loading…